Dadelkugler – de bedste!

Dadelkugler

Vi snacker helt sindssygt meget på arbejdet. Altså sådan virkelig meget! For eksempel brugte vi uforholdsmæssigt meget tid i dag på at snakke om hvor meget vi havde lyst til ostepops… I går spiste vi kage… Og marcipanbrød…
Så i dag talte vi om, at det ville være godt hvis vi havde nogle gode (og måske lidt sundere) snacks stående i køleskabet. Og så MÅTTE jeg hjem og lave dadelkugler! Så som I kan se, så er der nu lavet en relativt stor portion, som jeg tager med i morgen. Nu må vi se hvor længe de holder….

Dadelkugler

Opskriften kan man variere alt efter hvad man godt kan lide – jeg er jo vild med kanel og kaffe, så det er der i mine. Man kan også tilsætte lakridspulver hvis man er til det, eller måske kardemomme? I mine er der chiafrø – de er ikke nødvendige, men er jo gode og sunde, så put dem i hvis det kan lade sig gøre, og ellers kan de snildt undværes. Man kan justere opskriften afhængigt af hvor blød og klæbrig massen er. Denne gang brugte jeg tørrede dadler, så de skulle lige have en gang kogende vand, og selv da var de stadig ikke meget bløde og saftige, så derfor afhænger det også lidt af hvilke dadler man bruger. Så hvis konsistensen bliver for blød og klistret, så kan man bare tilsætte lidt mere kokosmel – og omvendt, hvis den er lidt for tør, så kan man tilsætte lidt kaffe/vand/frugtsaft.

Dadelkugler

Ingredienser:
300 gram udstenede dadler
400 gram malede mandler
4 spsk. kakaopulver
2 tsk. kanel
1 spsk. chiafrø
1 espresso
Saften af 1 appelsin
2 tsk. romessens
1½ deciliter kokosmel

Kokosmel til at vende kuglerne i

Opskrift:
Hvis man bruger tørre dadler, skal de sættes i blød i en halv times tid i kogende vand. Blend dadlerne og sæt dem til side. Mal alle mandlerne til fin mandelmel, og bland med dadlerne. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt det hele sammen med hænderne. Juster eventuelt konsistensen, indtil massen er fast men også lidt klæbrig og blød. Man skal kunne trille kugler med dem uden problemer!
Tril hele massen til små kugler, og vend dem i kokosmel.

Dadelkugler

PS: Der er en der har mailet mig omkring information vedrørende rejse til New York – din mail er desværre forsvundet i min indbakke, så du må meget gerne skrive igen! 🙂

1 comment
  1. Hej og tak for en god webside. Jeg har et lille spørgsmål til opskriften til “Daddelkugler – de bedste” – du skriver man skal bruge “1 espresso” – hvad er det? En teskefuld flydende stærk kaffe?
    På forhånd tak
    Mange hilsner
    Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *