Dadelkugler uden gluten, sukker og laktose

Uhm det her ligner altså lidt “rigtig” konfekt, men lad være med at server dem som konfekt, så bliver folk nok en anelse skuffet! Jeg tror jeg skal give dem til min kæreste når han kommer hjem, og se om han får sig en overraskelse når han smager dem… En god overraskelse!

De ser julede ud, men smager ikke sådan. Men nu er det jo 1. december i morgen, og hvis der er nogen der elsker december, så er det mig! Jeg glæder mig til at gå rigtig igang med at bage til jul, men det skal altså helst først ske i december. Derfor bliver der også først lavet “rigtig” konfekt senere på måneden..

Se engang hvor det ligner små snebolde!

Dadelkugler er nemme at lave, de er uden sukker, gluten og laktose, og de er nærmest sunde. I hvert fald så sund som en snack nu engang kan være. Desuden er de lynhurtige at lave, og de kan holde sig fint i en dåse i køleskabet i flere dage.

Sørg for at køb nogle dadler der er nogenlunde bløde, ellers skal dadlerne udblødes i vand først. Mht. carobpulver, så kan dette erstattes af en tilsvarende mængde kakaopulver. Smag evt. lidt til hvor meget smag af kakao de skal have.

Jeg brugte min blender til først at blende mandler og hasselnødder, og derefter dadlerne. Den var lige ved at give op på dadlerne, så man kan også bruge en stavblender eller endnu bedre en foodprocessor hvis man skulle være så heldig at eje sådan en.

Ps. De lækre dadelkugler er selvfølgelig ikke sukkerfrie hvis man dypper dem i chokolade . . . .

Ingredienser:

300 gram udstenede dadler
1 deciliter carob-pulver
2 skefulde kokosmel
2 skefulde kakaopulver
1 deciliter mandelmel
1 deciliter hasselnøddemel
1 tsk. kanel
En anelse vand

Chokolade
Kokosmel
Pynt efter smag

 Opskrift på cirka 45 dadelkugler:

Blend mandler og nødder til fint mel. Hæld det over i en skål, og blend derefter de udstenede dadler (køb gerne nogle der er udstenede på forhånd). Bland mandel- og nøddemel sammen med blendede dadler, kokosmel, carob-pulver, kakaopulver og kanel. Mas det hele godt sammen. Hvis konsistensen er meget tør, dvs. hvis den ikke kan hænge sammen, så tilføj en anelse vand. Det er vigtigt at det ikke er særlig meget, for ellers bliver konsistensen alt for vandet og klistret.

Lav herefter cirka 45 kugler og sæt dem i køleskabet så de  bliver helt kolde.

Smelt chokolade over vandbad, og dyp kuglerne i, en efter en. Læg dem på et stykke bagepapir og drys pynt over, eller vend dem i kokosmel. Man kan også blot vende dem i kokosmel og droppe chokoladen, det smager også super dejligt.

Herefter -nyd! Og rigtig god weekend:)

/**

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>