Det bedste glutenfri bananbrød

Glutenfrit bananbrød

Jeg er sulten det meste af tiden i øjeblikket, og særligt om eftermiddagene – derfor bager Ellen og jeg tit boller eller kiks, men allermest bager vi glutenfrie bananbrød. Både fordi det går hurtigt og fordi det smager SÅ godt og holder sig friskt i flere dage.

Det kan nok diskuteres lidt, om det er et brød eller en kage – jeg varierer i sukkermængden, afhængtigt af hvor modne bananerne er.

Det smager i øvrigt også virkelig godt at tilsætte 50 gram hakkede hasselnødder eller valnødder til dejen!!

Opskriften stammer fra Valdemarsro – jeg har bare lavet lidt om i opskriften så den passer til at være glutenfri.

Glutenfrit bananbrød

Ingredienser:

4 modne bananer (jo mere brune, jo bedre)
75 gram blødt smør
100 gram sukker
2 tsk. kanel
150 gram glutenfrit mel (jeg brugte Rød Finax)
4 æg
1 tsk. bagepulver
80 gram hakket, mørk chokolade (jeg brugte 80%)

Opskrift:

Tænd ovnen på 200 grader.
Mos bananerne med en gaffel og hak chokoladen groft.
Pisk sukker, kanel og smør med en elpisker. Tilsæt æggene og pisk igen, og til sidst de mosede banener. Vend mel og bagepulver i blandingen og vend til sidst chokoladen i også.

Hæld blandingen i en rugbrødsform med bagepapir i, og bag i midten af ovnen i 30-35 minutter.

Lad brødet køle en smule ned inden det spises.

Brødet holder sig fint friskt i flere dage pakket ind i sølvpapir.