Eton Mess


Projekt ‘vi spiser baby ud’ er i fuld sving. I aftes lavede jeg Eton Mess til dessert – virkelig lækkert og virkelig nemt! 

Det er bare en vældig god blanding mellem den syrlige rabarber og den søde fløde og marengs. 


Ingredienser:

2 æggehvider 

100 gram sukker
Ca 250 gram rabarber 

100 gram sukker 

1 vaniljestang 

2,5 deciliter fløde 

50 gram hvid chokolade 

50 gram mørk chokolade 


Opskrift:

Tænd ovnen på 120 grader. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Smør blandingen ud på en bageplade og bag i cirka en time – eller til marengsen er helt tør. Lad marengsen køle helt af. 

Rens og snit rabarberne i små stykker, og vend dem med sukker og vaniljestang. Bag dem ved 180 grader i cirka 20 minutter. De skal være møre, men ikke sådan splattede! Lad dem køle helt af! 


Hak imens den hvide og mørke chokolade. 

Lige inden servering piskes fløden blød. Find nogle fine glas, og lav lag af marengs, fløde, rabarber og hvid chokolade. Afslut med fløde og pynt med et stykke marengs og mørk chokolade. 


Derefter – nyd!

PS. Baby er der stadig, så jeg må finde på flere gode ting at lave! Resten af de lækre rabarber med vanilje har jeg tænkt mig at spise ovenpå yoghurt eller på havregrøden. Mmm!

/**

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>