Gladudengluten fylder 3 år! – og en chokoladekage med Snickers-top

Chokoladekage med Snickers

Bedst som jeg sad på læsesalen i dag, midt i en analyse i familieretten, kom erkendelsen dumpende: jeg har glemt Gladudenglutens 3 års fødselsdag! Jeg følte mig sådan cirka sådan her, da jeg kom i tanke om det

Ja, jeg følte mig faktisk som personificeringen af Edvard Munchs “Skriget”. Tænk engang, at jeg kunne glemme min dejlige blogs fødselsdag! Bloggen har fødselsdag den 28. februar. Det var den 28. februar 2012 jeg lavede det allerførste indlæg her på siden. Du kan se det her, det handlede om kardemommeboller! Der er sket lidt siden da, og på bloggens 1 års fødselsdag lavede jeg lagkager, en med hindbær og en med banan. Da bloggen fyldte 2 år, havde jeg lavet endnu en lagkage med hindbærmousse, vanillecreme og marengs på toppen. Og i år glemte jeg så bloggens fødselsdag. Det mest åndssvage er, at for nogle uger siden tænkte jeg, at nu SKULLE jeg altså huske at bloggen snart fyldte år! Og alligevel glemte jeg det… Set i bakspejlet, så havde bloggen jo fødselsdag i lørdags hvor jeg havde været på flydende kost og til undersøgelse, og der var jeg altså ikke meget værd. På sin vis fejrede jeg nu alligevel dagen lidt, med en fantastisk glutenfri pizza om aftenen. Lidt har også ret! Man kunne godt bekymre sig om, hvorvidt jeg mon så også har glemt Ellens 1 års fødselsdag her i marts – men bare rolig, dén fødselsdag er planlagt helt ned til mindste detalje 😀

Chokoladekage med Snickers

Måske virker det lidt fjollet at gå så meget op i en blog, men jeg er faktisk rigtig glad og stolt af min glutenfrie blog. Fra at være et sted hvor jeg samlede mine opskrifter så jeg kunne finde dem igen, er den nu også blevet til et sted, hvor jeg fornemmer at andre finder inspiration til deres glutenfrie liv. Jeg kan jo se, at siden er blevet mere og mere besøgt gennem de tre år, og det gør mig selvfølgelig rigtig glad. Jeg bliver også vanvittigt stolt og glad, når jeg modtaget mails fra jer der læser min blog, med ros til både mig og bloggen. Det gør, at jeg får lyst til at fortsætte!

Og fortsætte, det gør jeg. Men faktum er jo også, at jeg har fået det her søde, lille barn, som også kræver ufatteligt meget af min tid. Derfor blogger jeg desværre ikke så ofte som jeg gerne ville. I kan følge Gladudengluten på Instagram og på Facebook, her kommer der oftere små opdateringer.

Ellers håber jeg bare, at I vil fortsætte med at følge min blog, og skriv gerne til mig med ris og ros, og også hvis der er noget I godt kunne tænke jer at få sat fokus på, eller få opskrifter på.

Altså, da jeg så sad der på læsesalen, så skyndte jeg mig bogstavelig talt hjem – for bloggen SKAL altså fejres lidt, også selvom det er en helt almindelig tirsdag, og selvom det slet ikke er i dag den har fødselsdag.

Kage med Snickers
Jeg har lavet en chokoladekage med Snickers-top i anledningen af fødselsdag. Den er kraftigt inspireret af denne  kage – og så alligevel ikke. Jeg har lavet en naturligt glutenfri chokoladekage på rismel, toppet med Snickers! Lyder det ikke bare GODT?
Og så er det tilmed super nemt.
Hvis du er rigtig vild med Snickers, så kan du godt smide en ekstra i gryden og dermed få mere topping på kagen, det er lidt en smagssag.

Med hensyn til peanuts, så bestemmer du selv hvor store stykker peanuts du vil have i. Jeg gav mine en tur i min Bamix, så de var ret fint hakkede.

Jeg har serveret min kage med jordbær og selvfølgelig FLAG! 😀

Chokoladekage med Snickers

Ingredienser:

150 gram smør
75 gram mørk chokolade (jeg brugte 72%)
2 deciliter sukker
2 spsk. usødet kakao
2 æg
½ tsk. salt
2,5 deciliter rismel

2 Snickers-barer
25 gram mørk chokolade
45 gram smør
40 gram hakkede peanuts

Opskrift på cirka 12 små stykker kage:

Tænd ovnen på 175 grader.
Beklæd en form med bagepapir.

Smelt smør og chokolade i en gryde. Hæld sukker i, og rør sukkeret godt ud.
Pisk et æg i ad gangen (jeg brugte bare et piskeris direkte i gryden).

Vend herefter rismel, kakao og salt i chokoladeblandingen. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag den i 25 minutter.

Chokoladekage med Snickers

Lad kagen køle lidt af, imens du i en gryde smelter dine Snickers, smør og chokolade. Vend til sidst dine hakkede peanuts i, og fordel massen oven på kagen. Smæk den i køleskabet, og lad den blive HELT kold. Skær kanterne af, og skær små konfektstykker af kagen.

Herefter – nyd!

Chokoladekage med Snickers

/**

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>