Gladudengluten i New York

I påsken var min bror, min mor og jeg i New York i en uges tid. Turen var en gave fra min bror og jeg til vores mor, som fyldte 50 år. Det var en fantastisk tur! Min egentlige tanke var faktisk, at jeg ville have lavet den glutenfri guide til New York – men det fandt jeg hurtigt ud af ville være aaaaalt for tidskrævende, alene af den grund, at det er SÅ nemt at finde glutenfri mad i New York!

Under hele vores tur brugte jeg appen “Findmeglutenfree”, som var HELT genial! Når vi blev sultne åbnede jeg bare appen og søgte på glutenfri spisesteder i nærheden af hvor vi var. Og hver eneste gang var der masser af ting at vælge imellem, så det var imponerende nemt. Ikke en eneste gang på vores tur måtte vi rende rundt og lede efter mad jeg kunne spise, og det i sig selv er en sand luksus når man er på tur med andre, for det er bare ikke særlig sjovt at være den besværlige, som slæber resten af selskabet med sig rundt efter mad.

Findmeglutenfree New York

I appen kunne man gå ind på de foreslåede spisesteder og se hvordan andre havde bedømt spisestedet, og det var faktisk meget rart lige at få en ide om hvorvidt det var et godt sted eller ej. Utroligt nok var vi ingen steder henne hvor jeg sådan for alvor blev skuffet over maden.

Vi boede i Midtown med udsigt fra hotelværelset til Rockefeller Center, og i det område var det virkelig nemt at finde glutenfri mad (og i øvrigt et super fint sted at bo).
Vi fik blandt meget andet glutenfri burgere på Bill’s Bar & Burger lige ved siden af hvor vi boede, rigtig typisk amerikansk sted med rødternede duge og sport i fjernsynet!

Glutenfri burger New YorkVi fik (mere) burger på The Counter på Times Square. Det var i øvrigt et super hyggeligt sted, og klart ventetiden værd!

Glutenfri burger New YorkDa vi var i Central Park på cykeltur var vi ganske enkelt temmeligt sultne bagefter og jeg konsulterede derfor straks min nye bedste ven, appen! Jeg fandt en lille, hyggelig italiensk restaurant på Upper West side, hvor jeg fik skøn glutenfri pasta.

Glutenfri pasta New YorkBagefter tog vi forbi de fine, lyserøde isbiler som holder overalt på vejene og byder på lækre isvafler og sundaes.

De fleste morgener spiste vi morgenmad på Pret A Manger, hvor der var noget for os alle sammen. Min bror og mor fik frugt og croissant eller bagels, og jeg fik frisk frugt og diverse slags skyr/græsk yoghurt med nødder og frugt, samt en spand kaffe. Skønt og nemt og til at tage med videre i byen.

Glutenfri morgenmad New York

Glutenfri morgenmad New York

Den ene morgen sov vi længe og gik ned omkring Madison Square Garden og spiste brunch. Jeg fik en kææææmpe stak glutenfri pandekager med æblekompot og flødeskum! Seriøst jeg ville ønske jeg kunne starte hver eneste dag med sådan en portion!

Glutenfri morgenmad New York

Men mit favoritsted i New York er indtil videre ubesejret Kesté i Greenwich Village! NØJ de laver altså nogle helt fabelagtige glutenfrie pizza’er! Der skal ellers meget til at komme op på siden af Jens’ pizza’er, men de her var så også rigtig, rigtig gode! Og store. Og med lækkert fyld. Og med den helt rigtige smag af stenovnsbagt pizza!

Glutenfri pizza New York

Glutenfri pizza New York

Og lige i nærheden af Kesté ligger den sødeste lille isbutik, hvor man først vælger sin is, og så kan den blive dyppet i hvid, lys eller mørk chokolade, inden den vendes i den type topping man har valgt. SÅ fint et koncept, og min grapefrugt-is med hvid chokolade og pistacenødder var fantastisk!

Alt i alt kan jeg i hvert fald konstatere følgende:

  • Jeg skulle være blevet i New York og spist mere pizza og burger
  • New York er enormt nemt at rejse i når man ikke spiser gluten
  • Jeg mangler at prøve at en milliard glutenfri steder fra appen
  • Jeg vil tilbage snart!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *