Glutenfri chokoladeboller

For et stykke tid siden bagte jeg chokoladeboller, og de blev så gode, at jeg besluttede mig for at bage dem igen og denne gang huske at lave et indlæg om dem.

Det ville jeg så gøre i går, men midt i bageriet opdagede jeg pludselig at jeg var løbet tør for HUSK. Pyt, tænkte jeg, det gør sikkert ikke den store forskel alligevel. Så jeg fulgte min opskrift og undlod bare HUSK. Sikke en KÆMPE fejl! Dejen blev så dårlig at jeg måtte smide det hele i skraldespanden og vente til i dag hvor jeg kunne få fat i noget nyt HUSK. Øv sådan går det bare når man bager glutenfrit og satser, og til en anden gang ved jeg så, at jeg ikke bare kan droppe HUSK i dejen!

Jeg synes bare de her boller er SÅ gode. De er svampede og fyldt med chokolade og ligger tungt og godt i maven. Perfekte til lige at stille lækkersulten sidst på eftermiddagen. Men med al den chokolade, smør og sukker der er i, er chokoladebollen nok nærmere at betragte som en lille “kage” end som en eftermiddagsbolle!

Bollerne egner sig fint til at blive frosset, lad dem tø op på køkkenbordet eller giv dem kort tid i mikroovnen, og så er de ligeså lækre som da de kom ud af ovnen!

Jeg har brugt lys og mørk chokolade, men hvid er sikkert heller ikke helt dumt at bruge.. Det må jeg have tilgode til næste gang..

Ingredienser:

50 gram gær
6 deciliter lunken mælk
1 spsk. rørsukker
1 nip salt
3 spsk. HUSK
20 gram blødt smør
2 deciliter Maizena
5 deciliter fuldkornsrismel
100 gram mørk chokolade
100 gram lys chokolade

1 æg til pensling

Opskrift på ca. 12 store chokoladeboller:

Lun mælken i en gryde, og opløs gæren i mælken. Tilsæt HUSK og pisk i et minuts tid, til konsistensen er en anelse gele-agtig. Tilsæt salt, sukker og smør og bland godt. Put herefter Maizena og fuldkornsrismel i lidt efter lidt mens maskinerne rører godt rundt. Ælt evt. dejen til sidst i hånden så den bliver en fin rund kugle. Del den i to kugler og put hakket lys chokolade i den ene dej, og mørk i den anden. Chokoladen skal bare æltes godt ind i dejen med hænderne.

Form til ca. 12 boller og sæt dem på en bageplade. Lad dem hæve under klæde i en times tid, og bag herefter bollerne ved 250 grader i 20-25 minutter. Lad dem køle helt af inden de spises!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *