Glutenfri citrus-polenta-mandel-blåbær-chokolade-kage!

Citrus-polenta-kage

Ja okay, titlen på kagen må jeg nok hellere arbejde lidt med!

Men kagen – den er god!
Den er lækker og fuld af smag og anderledes!
Nogle gange er det skønt med en kage som smager anderledes end alt det andet jeg plejer at bage.
Opskriften er fra den føromtalte ‘Let og Sundt’ fra River Cottage.

Jeg brugte halv mængde blåbær og tilføjede 100 gram hakket, mørk chokolade, så den opskrift I får her, er min lidt ændrede version. Jeg synes, at kagen smager lidt a la min appelsinkage, men mere syrligt på grund af citronen.

Vi spiste den som den var om aftenen da jeg bagt den, og dagen efter smagte den fantastisk med en god vanilleis til.

Ps. Jeg fandt polenta i Irma, men jeg tror, at de fleste større supermarkeder har det. Husk ikke at købe minutpolenta!)

Citrus-polenta-kage

Ingredienser:

1 stor usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
150 gram fintmalet polenta
100 gram mandler malet til mel
2 tsk. bagepulver
4 æg
250 gram sukker
100 gram friske blåbær
100 gram hakket, mørk chokolade

Opskrift:

Skyl citronen og appelsinen. Citron og appelsin dækkes med vand i en gryde, og når vandet koger, skal de simre i en time under låg. Frugterne skal være lige til at stikke igennem med en gaffel.
Lad frugterne køle godt af.

Mens frugterne køler, males mandlerne til mel i en blender. De behøver ikke blive smuttet først! Hak også chokoladen groft.

Tænd ovnen på 170 grader. Klip bagepapir til bunden af en springform, og smør den med smør i kanterne.

Blend de afkølede frugter grundigt. Jeg blendede dem hele, altså med kerner, men de kan selvfølgelig også tages fra.
Tilsæt herefter resten af ingredienser (undtaget blåbær og chokolade), og blend til massen bliver helt tyk. Vend blåbær og chokolade i dejen, og hæld det i springformen.
Bag kagen midt i ovnen i 45 minutter – der skal ikke hænge noget fast på pinden når den stikkes ned i midten.
Stil kagen til afkøling.

Server kagen som den er, eller med en god vanilleis!

Citrus-polenta-kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *