Glutenfri havrekiks

Glutenfri havrekiks

Jeg har haft den bedste dag med verdens bedste, lille Ellen!

Først var hun til frisøren. Det var ikke rigtigt et hit, men det hjalp, da frisøren langede Smarties på bordet til hende. Egentlig havde jeg planlagt, at vi skulle på picnic i Kongens Have bagefter, så jeg havde pakket tæpper og madpakker og det hele. Men da vi var færdige ved frisøren, var vejret altså ikke særlig godt, så vi rykkede picnic’en ind i stuen derhjemme i stedet, og det tror jeg at Ellen syntes var mindst lige så hyggeligt!

Mens Ellen tog sin middagslur, lavede jeg dejen til de glutenfri havrekiks, som vi lavede sammen da hun vågnede. De er så smarte at lave med små børn, opskriften er nem, og de er hurtigt bagt! Ellen syntes det var rigtig sjovt at være med til at rulle dejen ud med sin lillebitte kagerulle, og at hjælpe med at stikke kiksene ud i fine forme.

Jeg bliver tit inspireret af blogs, og i øjeblikket lander jeg af en eller anden årsag altid på www.valdemarsro.dk. Opskriften er derfor også derfra, men jeg har selvfølgelig gjort kiksene glutenfrie ved at bruge rød Finax i stedet for hvedemel. Jeg har desuden brugt lidt polenta i dejen også.

Næste gang skal jeg forsøge mig med kanel eller kardemomme i dejen!

Ps. Jeg har tidligere lavet en opskrift på glutenfrie babykiks også 🙂

Ingredienser:

100 gram blødt smør
2½ deciliter glutenfri, finvalsede havregryn
½ deciliter polenta (kan bare erstattes med havregryn)
2 deciliter rød Finax
½ deciliter sukker
1 deciliter kogende vand
½ tsk. bagepulver
½ tsk. flagesalt

Opskrift på to plader kiks:

Bland smør og sukker samen med en ske. Hæld det kogende vand over havregryn og polenta, og bland det sammen  med smørret og sukkeret. Hæld mel, bagepulver og salt i dejen og bland det godt sammen. Hæld massen i en pose, og læg det i køleskabet i en times tid.

Når dejen er blevet hårdere efter en tur i køleskabet, rulles det ud på et meldrysset bord. Dejen stikkes ud i små forme, eller skæres i firkanter. Prik kiksene med en gaffel, og bag ved 180 grader til de er fint gyldne. Bagetiden afhænger af tykkelsen på kiksene!

Herefter nyd!

9 comments
  1. Glutenfri havrekiks | Glad uden gluten
    ovyfjoosnn http://www.g7c34nflq3k6d48fl0627b7q6xz3r3x3s.org/
    aovyfjoosnn
    [url=http://www.g7c34nflq3k6d48fl0627b7q6xz3r3x3s.org/]uovyfjoosnn[/url]

  2. 1、 加快制造大市向制造强市的转变提升。公开资料显示,要利用原材料成本相对较低的时机,各级粮食部门要严格执行政策, B2:4. 具有良好的经济效益、社会效益和生态效益。 质量仍是制造业的”痛”。黑龙江省电源处于过剩局面,1月6日电记者从国家电网黑龙江省电力公司了解到市场的竞争必然会更加激烈。

  3. It’s a comprehensive, yet fast read.

  4. I’m reallytruly enjoying the design and layout of your blogsitewebsite. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyablepleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designerdeveloper to create your theme? ExcellentGreatFantasticExceptionalOutstandingSuperb work!

  5. My programmer is trying to convince me to proceed to .net from PHP. I’ve always disliked the idea because of the expenses. But he is trying none the less. I have been using Movable-type on several websites for about a year and am anxious about shifting to another stage. I have heard amazing things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my WordPress articles to it? Any help would be appreciated.

  6. Okay I’m convinced. Let’s put it to action.

  7. Hey there I am so grateful I found your site, I really found you by mistake, while I was browsing on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say cheers for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great job.

  8. As a Newbie, I am permanently exploring online for articles that can help me. Thank you

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *