Glutenfri kanelsnegle

Ellen har været hjemme i dag – det var noget med noget feber i går, og det troede jeg egentlig også hun havde i dag, men det viste sig ret hurtigt, at hun var temmelig frisk. Vi har brugt dagen på at lege, og så har vi lavet en kæmpe portion chili con carne og en kæmpe portion kødsauce til fryseren. Og bagt boller! Og altså også bagt glutenfri kanelsnegle. 

De er virkelig super nemme at lave. Jeg lavede dem i muffinsforme, mest for at holde formen på dem og holde fyldet inde, så det hele ikke løb ud. 


Ingredienser

2,5 deciliter mælk

2,5 deciliter vand

30 gram smør 

50 gram gær 

30 gram fiberhusk 

25 gram rapsolie 

50 gram sukker 

500 gram rød Finax 

Lidt salt 

1 æg 
150 gram smør 

175 gram brun farin 

2 tsk kanel 

Opskrift

Varm mælk, vand og smør i en lille gryde til det er lunkent. Hæld blandingen i en røreskål, og smuldr gæren i blandingen. Tilsæt derefter fiberhusk, og rør til blandingen bliver gele-agtig. 

Tilsæt æg, salt, sukker og olie, og rør blandingen godt sammen. Tilsæt lidt efter lidt mel og lad maskinen køre i 10 minutter. Lad derefter dejen hæve et lunt sted i en halv times tid. 


Lav imens remoncen. Bland alle tingene grundigt sammen. Tænd ovnen på 200 grader. Gør to bageplader klar med bagepapir og muffinsforme. 


Fordel lidt smagsneutral olie på køkkenbordet og på kagerullen. Del dejen i to, og rul hver portion ud i en firkant. Fordel halvdelen af fyldet på firkanten og rul den sammen. Skær stykker af dejen og læg i muffinsformene og giv dem et lille tryk. Bag ved 200 grader i ca 15 minutter, men hold øje med dem. 


Lad dem køle en smule af – og herefter, nyd!

/**

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>