Glutenfri morgenpandekager med banan

Der er altså ikke noget bedre end en god morgenmad – specielt i weekenden når man har tid til at lave noget lækkert og ikke skal skynde sig ud ad døren. Her til morgen har jeg lavet pandekager med banan. De smager simpelthen så dejligt, og tager ikke særlig længe at lave. Desuden holder de sig lækre længe, og er også gode at bruge som en lille eftermiddagssnack. Jeg er nødt til snart at investere i sådan en blinis-pande, så jeg kan lave nogle fine runde, små pandekager!

Ingredienser til 8 små pandekager:

2 æg
1 spsk. hørfrøolie (kan udelades)
1 banan
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 deciliter kogte ris (gerne fuldkornsris)
1 deciliter majsmel
1 deciliter fuldkornsrismel
1 deciliter mælk
1 tsk. bagepulver

Lidt frugt og chokolade til pynt

Mulige glutenholdige varer du skal være opmærksom på i opskriften:

Tjek bagepulveret – nogle få typer kan indeholde gluten!
Tjek chokoladen – nogle få typer chokolade kan indeholde gluten!

Opskrift: 

Æggene piskes sammen med hørfrøolien, hvorefter den mosede banan tilsættes. Herefter tilsættes kanel, kardemomme, bagepulver og kogte ris. Til sidste tilsættes mel og mælk, og blandingen røres godt sammen. Pandekagerne steges i lidt smør på panden, og vendes når der begynder at komme små bobler på pandekagens overflade.

Herefter – nyd!

7 comments
 1. Mmm, det er noget af det bedste, sådan nogle luftige bananpandekager.. Og de gør sig SÅ godt om morgenen!
  Har også lavet mine egne, som du måske har set, nemlig også med en masse gode krydderier i 🙂

  1. Hej Benedikte!
   Jeg vil straks tage et kig – jeg elsker pandekager om morgenen!

 2. Hvor ser de lækre ud… Og så med kardemomme – yndlings! Dem må jeg prøve en dag, skal vist bare lige have fat i noget rismel!

  1. Hej Nana!
   Jeg tror sagtens at du kan bruge Finax eller boghvedemel, eller hvad du lige har i nærheden. Jeg tog bare det jeg havde ved mig da jeg lavede dem. Skriv endelig hvis du forsøger dig med noget andet 🙂

 3. […] havde forsøgt sig med mine bananpandekager, men da vi var løbet tør for fuldkornsrismel, brugte han fuldkornsmajsmel i stedet. Det smagte […]

 4. […] stedet for at lave dem jeg plejer, kom jeg lidt ekstra ting i denne gang. De minder en del om disse bananpandekager, men da der ikke er ris i, har de en lidt mere “pandekage-agtig” konsistens. Desuden […]

 5. Hej Pia!
  Jeg tror egentlig godt, at du vil kunne skifte risene ud med samme mængde mel – i så fald vil konsistensen også blive mere jævn.
  Uhm, jeg får helt lyst til pandekager. Det er længe siden jeg har lavet dem!
  Jeg håber, at det lykkes for dig.

  Kh Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *