Glutenfrie påske-muffins

I går havde jeg besøg af min veninde Cæcilie, og da jeg ved, at hun sætter stor pris på søde sager, måtte jeg lige en tur i køkkenet og bage noget påske-sødt til hende (og mig)!
Og selvom påsken næsten er slut, er det ikke for sent med en sidste påskeopskrift.

Det endte med fine, små påske-gule muffins. De smagte dejligt, og er super nemme at lave. Opskriften på selve muffinsdejen er bare en grundopskrift, så de smager også helt fint som de er.  Jeg delte så dejen og lavede halvdelen lyse med chokoladestykker, og halvdelen mørke med kakao i. En enkel måde at lave lidt variation, så der ikke kun er en slags kage.

Jeg bagte muffins, og lavede så en slags frosting af creme cheese og flormelis, og tilsatte gul frugtfarve så det matchede de gule kokosflager.

Ingredienser:

Ca. 4 deciliter kokos
Gul frugtfarve
Vand

200 gram Philadelphia uden smag
1 deciliter flormelis
Gul frugtfarve
M&M’s – dem i den brune pose

180 gram sukker
100 gram blødt smør
225 gram glutenfrit mel (jeg brugte en blanding af blå Finax og fuldkornsrismel)
1 tsk. bagepulver
1 vanillestang
½ tsk. salt
3 æg
2 deciliter mælk

50 gram mørk chokolade
½ deciliter kakao

Opskrift på ca. 12 små og 5 store muffins:

Start med pynten. Hæld lidt vand og gul frugtfarve i en skål, og tilsæt kokosmel. Jeg brugte ca. 4 deciliter kokosmel, men det afhænger selvfølgelig af hvor meget vand man bruger. Bland det hele godt sammen, til blandingen er helt gul og forholdsvis tør. Den må ikke være for våd! Bred blandingen ud på en bageplade og lad den stå og tørre. Hvis du ikke har så god tid, så sæt bagepladen i ovnen ved 50 grader, så tørrer det lidt hurtigere.

Tænd ovnen på 200 grader. Find en muffinsbageform og put forme i.

Pisk sukker og smør grundigt sammen. Pisk herefter æggene i et efter et, og tilsæt herefter mel, bagepulver, vanillekorn og salt. Pisk til sidst mælken i dejen.

Del herefter dejen i to – i den ene tilsættes 50 gram hakket, mørk chokolade, og i den anden tilsættes ½ deciliter kakao. Put dejen i bageformene og bag i ca. 20 minutter. Hold godt øje med dem, de må ikke blive for tørre.  Jeg lavede også nogle store muffins, og de fik ca. 5 minutter længere.

Lad kagerne køle helt af, før de pyntes.

Imens blandes i en skål Philadelphia med flormelis og tilpas meget gul frugtfarve. Her bestemmer man jo selv hvor gul man vil have den. Smør cremen på hver enkelt muffin hele vejen rundt i et jævnt lag. Dyp den forsigtigt i den tørre, gule kokosmel og sørg for der er et jævnt kokoslag. Brug M&M’s som pynt, og sæt dem som øjne og næb. Fortsæt med alle kagerne.

Herefter – nyd!

/**

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>