Glutenfrie romkugler!

Glutenfri romkugler

Åååååååh hvor jeg elsker romkugler.
Det har jeg altid gjort, og det er jo egentlig ikke fordi det er verdens mest delikate kage, men den smager bare så uendelig godt!

Og så er de faktisk super hurtige og nemme at lave.
Specielt hvis man husker, at gemme sine kagerester i fryseren.

Jeg lavede fornyligt et indlæg omkring chokolademuffins fra Helen’s. Du kan læse om dem her. De her muffins er perfekte til romkugler fordi de smager dejligt at kakao og chokolade, så man behøver ikke at tilsætte hverken chokolade eller kakao til selve opskriften.

Vi er jo kun to herhjemme der spiser kage (indtil videre!), så vi kan ikke lige få spist 12 muffins selv, inden de bliver kedelige. Derfor røg resten i fryseren.
De blev tøet op sammen med nogle muffins jeg havde i fryseren med hvid chokolade og hindbær, og der var omkring 400 gram kagerester. Jeg smulrede dem grundigt i en skål, og tilsatte cirka tre spsk. god hindbærmarmelade. Derefter tilsatte jeg romessens – jeg bruger gerne en del, for jeg kan så godt lide smagen, men smag lige til inden du bare hælder i! Til sidst tilføjede jeg tre spsk. kokosmel. Massen æltes til en kugle og sættes i køleskabet en halv times tid.

Tag dejen ud af køleskabet, tril i små (eller store) kugler og tril dem i kokosmel. Hvis der er børn med i køkkenet er det også et hit at trille dem i farvestrålende krymmel! Jeg lavede cirka 15 små romkugler.

Romkuglerne kan holde sig nogle dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
Mine holdt dog ikke så længe herhjemme!

rom1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *