Hvad kageæsken gemte…

Nogle gange er det altså bare rart at kunne få en kage, uden at skulle røre en finger!

Sådan en dag havde jeg forleden – jeg var sindssygt kagesulten på vej hjem fra studiet sidst på eftermiddagen, og helt automatisk stoppede min cykel sig selv uden for H.C. Andersen Bakery på Gl. Kongevej.

Og vupti, så havde jeg pludselig købt to kæmpestore Sarah Bernhard kager. Jeg kørte helt forsigtigt hele vejen hjem, af ren frygt for de skulle gå i stykker mens de dinglede fra mit cykelstyr. Heldigvis overlevede de cykelturen, og de blev nydt sidst på aftenen sammen med Jens.

Der er bare et eller andet himmelsk ved den her kage. Den er bombastisk og fed og ret fantastisk også. Bunden består af makron, med en fed chokoladecreme ovenpå, samt et tyk lag chokolade på toppen. Det er ret vidunderligt når chokoladen knækker og man kommer ind til cremen!

Det gode ved Sarah Bernhard kager er, at de kan fås i næsten alle bagerforretninger, så det er næsten altid en mulighed hvis man er kagesulten, ligemeget hvor man er.

4 comments
 1. Hej Sofie, Jeg ved ikke om den her kommentar lander det ” rigtige” sted på bloggen, MEN ang. blomkåls pizzaen, så syntes jeg det lød spændene, men syntes det var lidt ærgerligt at jeg kunne forstå på dig og andre, at den ikke blev sprød. Så derfor lavede jeg lidt om på opskriften, som fungerede rigtig godt. Jeg kom et ekstra æg i, rørte noget grøn finax i og en sjat olivenolie. Derudover brugte jeg 2 spk af kartoffelbiber, som er et produkt jeg så ofte som mulig kartoffelfiber, som er naturligt glutenfrit og rigtig godt for os gluten allergiker, da vi har svært ved at få den mængde fiber vi skal have ( http://helsehelse.dk/shop/fiber-neutral-glutenfri-10961p.html )

  Jeg havde smurt dejen i et forholdvis tyndt lag også kom den en tur i oven til den var godt brun. og så kom fyldet på og i ovnen igen ( med det fyld jeg valgte kom jeg lidt olie ovenpå, groft salt, frisk spinat, dampet, og med puk feta, ( som er en cremet ost) ovenpå og et drys salt. og i ovnen igen. det var rigtig lækker og pizzaen fik den der ” knæk lyd” som pizza skal have. 🙂
  Venlig Hilsen
  Rikke

  1. Hej Rikke!

   Mange tak for dit indlæg – det er altid rart at få lidt nye inputs!
   Og netop det med sprødheden af pizzaen er lidt af et issue, så jeg vil bestemt forsøge mig med din fremgangsmetode næste gang.

   Mange hilsner fra Sofie

 2. Lige et hurtigt spørgsmål. Jeg har lagt mærke til, at stort set alle makroner indeholder hvedemel – så mit spørgsmål er: spørger du hver gang du køber sådan en kage, om der er mel i, eller går du bare ud fra at de er glutenfrie/har et meget lavt indhold af gluten? Den ser nemlig super lækker ud, men jeg reagere på ret små mængder, og tør derfor normalt ikke købe kager med makroner 🙂

  1. Hej Bibi!

   Tak for din kommentar.
   Du har helt ret i, at de færdige makroner man kan købe indeholder gluten. Derfor må man også selv i gang med at lave makroner hvis man vil lave en hjemmelavet Sarah Bernard. Hos bageren plejer jeg altid at spørge om den kage jeg vil købe er glutenfri, også selvom der egentlig ikke burde være gluten i (som f.eks. Sarah Bernhard). Jeg har endnu ikke oplevet, at der var gluten i en af dem jeg har købt, men synes bestemt du skal spørge ad og give kagerne en chance, for uhm de smager godt!

   Kh Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *