Naturligt glutenfri banankage med mandler og mørk chokolade

Glutenfri banankage

I morges da vi gennemgik køleskabet, fandt vi en masse overskydende frugt fra ugen der er gået, heriblandt fem modne bananer. Jeg overvejede at lave en stor portion bananpandekager ud af dem, men dem har vi fået så ofte på det sidste, så jeg lavede lige lynhurtigt en glutenfri banankage.

Jeg har tidligere lavet en glutenfri banankage, som du kan se her, men denne her er lavet udelukkende på Jyttemel, som er naturligt glutenfrit, så denne kan ALLE tåle! Og så er den det modsatte af tør, nemlig fuld af smag og lækkert svampet. Svær at modstå, og snart er jeg på vej i køleskabet efter endnu, endnu ENDNU et stykke…

Naturligt glutenfri banankage

Kagen kan jo varieres, jeg smed en portion hakkede mandler i fordi jeg havde dem i skabet, men hakkede hasselnødder eller valnødder smager også virkelig fint sammen med banan og mørk chokolade. Alternativt kan man smelte chokoladen ovenpå kagen – jeg kan bare bedst lide, at chokoladen er inde i kagen 🙂
Nå ja, et lille nip kanel ville altså heller ikke skade!

Ingredienser:

5 modne bananer
180 gram sukker
Kornene fra en stang vanilie
150 gram blødt smør
150 gram Jyttemel
1 tsk bagepulver
4 æg
100 gram grofthakket, mørk chokolade
50 gram grofthakkede mandler

Opskrift:

Tænd ovnen på 175 grader.
Blend bananerne.
Hak chokolade og mandler.

Pisk æg, sukker og vanillekorn sammen, og tilsæt det bløde smør. Vend det glutenfri mel med bagepulver, og vend det i æggeblandingen. Vend herefter de blendede bananer og chokolade og mandler i blandingen.

Put bagepapir i en springform, smør kanterne og hæld dejen i formen.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter.

Lad kagen køle helt af inden den spises!

Naturligt glutenfri banankage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *