Pizza palæo-style

Jeg er egentlig ikke sådan det helt store kød-menneske, men nogle gange skal man jo forny sig lidt. Jeg går ofte forbi Palæo’s butik i Torvehallerne, og jeg har tit tænkt på at smage deres “meatza” – palæoens svar på pizza. Der er jeg desværre ikke nået til endnu på deres menukort, men det kommer helt sikkert. Tjek i øvrigt deres menukort her. 

Til gengæld fik jeg denne lækre snack hos dem forleden.

Det er såkaldte “palæo-pølser” og de smager FABELAGTIGT! Det er røgede, økologiske pølser, som serveres med Karl Johan remoulade og persillepesto. Så kan den færdigkøbte remoulade virkelig godt gå hjem og lægge sig. Et stk. for 30 kr., to stk. for 50 kr.  Smag dem hvis maven knurrer og du alligevel er i nærheden. De er naturligvis glutenfrie – ligesom alt deres mad er.

Nå, men tilbage til udgangspunktet. Jeg fandt en opskrift her på “meatza”. Meningen er jo selvfølgelig at lave et palæo-agtigt alternativ til pizza. Dvs. helt uden brød. Men jeg vil nu nok sige, at det ikke har meget at gøre med en pizza, så det er lidt en skam at forestille sig at man skal have pizza når man laver denne. Men det smager godt og anderledes, og mætter helt fantastisk meget. Den smager i hvert fald helt sikkert bedre end den ser ud! Fyldet kan man naturligvis variere efter hvad man lyster og hvad man har hjemme i køleskabet. Næste gang vil jeg måske prøve med nogle flere grøntsager i svampeblandingen, for ellers er det altså en ret stor omgang med kød! Måske godt for kødelskere…

Ingredienser:

500 gram hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
2 æg
Lidt oregano
1 spsk. HUSK
Salt og peber

200 gram champignon
1 rødløg
1 fed hvidløg
Timian
Salt og peber

Tomatsauce
Serranoskinke
Revet ost

Opskrift:

Hak løg, og bland alle ingredienserne til bunden sammen. Form fire runde “bøffer” og læg dem på en bageplade. Bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 20 minutter.

Imens bøfferne bager, steges rødløg og champignon på panden med krydderier og hvidløg. Tilsæt til sidst serranoskinken så den kan blive let stegt.
Når bøfferne er færdige, smøres de med tomatsauce og drysses med ost. Tilbage i ovnen til osten er smeltet. Til sidst kommes svampeblandingen ovenpå, sammen med serranoskinken.

Herefter – nyd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *