Små glimt af et glutenfrit liv

Det er desværre et stykke tid siden jeg har fået blogget om mit glutenfrie liv, men det betyder bestemt ikke, at jeg ikke får lavet lækre sager! Det er bare lige det med at finde tiden til at blogge om dem. Derfor får I lige et hurtigt blik ind i nogle af de lækre glutenfrie ting jeg har fået serveret gennem det sidste stykke tid. Alle tingene er retter som jeg har fået som gæst hos andre, og det er jo også en del af at have cøliaki – nemlig at kunne spise ude hos andre, og være gæst.

Jeg kan huske i starten, at jeg syntes det var virkelig, virkelig træls at skulle til middag hos andre, for jeg var så nervøs for om jeg ville blive nødt til at gå sulten hjem, eller sige nej tak til alt fordi der alligevel var kommet glutenholdige produkter i retterne. Men faktisk har jeg været SÅ heldig på den front – alle jeg kender, både venner og familie, har været så søde og gode til at lave retter jeg også kunne få. Nogle gange har hele menuen været glutenfri, andre gange har der været noget specielt til mig. Og det betyder egentlig ikke så meget for mig – bare man ikke skal sidde en hel aften og kigge på alt det lækre mad andre kan spise, det er da næsten til at blive trist over. Specielt kan det være svært med desserter, men hvis der bare er lidt chokolade eller lidt frugt, så synes jeg egentlig ikke at man føler sig “snydt”, så ofte siger jeg til folk at det er helt fint hvis der bare er et eller andet jeg kan hapse!

I starten ringede folk tit og spurgte om jeg lige kunne tåle det ene eller det andet, og det er jo så rart, for så kan man lynhurtigt hjælpe og finde ud af hvad man kan erstatte gluten med.
Jeg synes, at det er utrolig vigtigt at man ikke afskærer sig selv fra at spise ude, både i byen og hos venner og familie på grund af ens cøliaki. Mad er virkelig en stor del af ens sociale liv, det er jeg i den grad blevet opmærksom på efter jeg fik diagnosen. Derfor synes jeg også, at man så vidt muligt skal prøve at deltage til de samme arrangementer som man plejede inden man fik cøliaki. Selvfølgelig skal man være sikker på at maden er glutenfri, men ofte kan det egentlig klares ved at tilbyde at tage det mest besværlige med selv (oftest brød/flutes), og forklare folk hvordan de nemt og hurtigt kan lave en glutenholdig ret glutenfri. Tænk alle de dejlige oplevelser man ellers ville gå glip af!

Derfor – TAK til alle dem der altid står klar med lækker, glutenfri mad til mig når jeg kommer på besøg, og som altid er friske på at forhøre sig om hvordan de kan gøre deres menu glutenfri. Det er jeg simpelthen så glad for!

Nå, men tilbage til billederne.

Forleden lavede Jens disse hvidvinsdampede muslinger – 100% naturligt glutenfrit og super lækkert! Temmelig sød kæreste jeg har, hvis jeg selv skal sige det!

Til middag hos mine forældre, havde de lavet bruschetta til forret – og selvfølgelig en separat, glutenfri version til mig.

Til morgenmad var der rundstykker til de andre – og hjemmebagte, glutenfrie boller til mig.

Og så lige tre af de søde: Glutenfri chokolademousse, glutenfri citronfromage med flødeskum og til sidst tre slags muffins. Chokolademuffins, drømmekage-muffins og choko/nødde-muffins. Præcis de samme som de andre gæster fik, bare glutenfrie. Så er det altså ikke svært at være glad uden gluten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *