Glutenfri middag hos lillebror

Min søde lillebror Emil har sagt ja til at lave et lille indlæg omkring besøg af en glutenallergiker. Emil er ALTID god til lige at finde på noget lækkert at lave, og herunder skriver han lidt om hvad han fandt på, på en helt almindelig tirsdag aften!

“Jeg havde inviteret Sofie og Jens til middag hos Laura og jeg. Jeg havde dog helt glemt at tænke over hva’ dælen jeg skulle lave til os at spise. Først og fremmest vil jeg sige at jeg som regel synes at det er forholdsvis nemt at lave en hovedret som er glutenfri. Jeg tror tit problemet er at når man som ikke-glutenallergiker sidder og skal finde på en ret uden gluten i, ja så bliver man spejlblank! Jeg gør i hvert fald. Så jeg kører efter hovedreglen kød, kartofler, sovs og grønt når min søster kommer på besøg. Ja det lyder måske lidt for traditionelt og kedeligt, men det behøver det skam ikke være!

Så jeg tænkte hovedretten den er på plads med nogle gode tykstegs bøffer, rodfrugter og en bearnaise sovs til. Rodfrugterne bestod af rødbede, pastinak, gulerod og kartofler. Sovsen blev den nemme løsning med Jensen’s bearnaise som er glutenfri.

Så stod jeg i Fakta og tænkte, hmm vi skal da også lige have en lille hapser til forret. Så jeg fandt på at lave nogle lakse canapeer med avocado og lidt citrus. Så jeg købte lidt røget laks, avocado, citron og noget sandwich toastbrød også tænkte jeg den var hjemme.

Da jeg så kom hjem gik det op for mig at min søster selvfølgelig ikke kunne spise toastbrødet. Så stod jeg der og tænkte hva’ faen gør jeg så. Så fandt jeg i min skuffe en pakke Vitamile glutenfri pizzamel fra Rema 1000 og valgte at bage et stykke pizza bund uden noget på og stak bagefter små runde canapeer ud akkurat som med sandwich toastbrødet. Det almindelige toastbrød blev lige ristet engang, men selvfølgelig ikke det glutenfrie da det var lækkert og sprødt i forvejen!

Her ses det almindelige sandwichbrød som er stukket ud med et lille glas!

Nedenfor ses en sammenligning af det glutenfrie og det almindelige brød. Det glutenfrie ses til venstre.

Toppingen på canapeerne er avocado rørt med salt og peber. Simpelt, men godt!

Hovedretten glemte jeg at få taget billede af, men fik da lige snuppet et billede af bøfferne på panden!

Til dessert lavede jeg en lynhurtig chokolademousse efter denne opskrift:

http://grydeskeen.dk/chokolademousse/menu/desert/

Den kunne godt have været mere vellykket, men det var første gang jeg forsøgte mig med en chokolademousse!

Ud fra kommentarerne fra mine kære gæster vil jeg antage at min servering var en succes!”

Tak Emil – jeg glæder mig til vi snart bliver inviteret igen!

3 comments
  1. Må jeg låne din lillebror?? 🙂

    1. Hahahaha, hvis du spørger pænt må du gerne låne ham! 😉

  2. Very interesting topic, appreciate it for posting.

    My website – fantastic mini skirt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *