Hjemmelavede glutenfrie romkugler

Jeg har tit tænkt på at forsøge at lave romkugler selv, men har aldrig rigtig fået gjort det. Nu var fryseren efterhånden så tilpas fyldt op med kage og brød, at det var oplagt at forsøge sig med romkuglerne.

Jeg synes de blev ret lækre, og smagte overraskende meget at rigtig romkugle!
Jeg har ikke anført mængdeangivelser i opskriften, da det afhænger lidt af hvad man har liggende, og hvilken smag man bedst kan lide.

Ingredienser:

Kager og brød
Kakao
Hindbærsyltetøj
Romessens
Sirup
Kokos

Mulige glutenholdige varer du skal være opmærksom på i opskriften:

Tjek kakao for gluten!
Tjek sirup for – nogle typer kan indeholde gluten!

Opskrift:
Når man har fundet de kagerester og brødrester man ønsker at bruge, blender man det hele sammen. Jeg brugte en masse kanelsnegle og nogle hvide fødselsdagsboller, og det fungerede fint. Herefter tilsætter man bare kakao, hindbærsyltetøj, romessens, sirup og kokos til man har en tilpas fast, men blød konsistens. Til sidst rulles dejen i kugler, og trilles i pynt.

Herefter – nyd!

1 comment
  1. Tusind tak for din post. Det er faktisk rigtig rart at du ikke har angivet mængder – så kan jeg komme lidt ud over min usikkerhed og bare komme i gang med at eksperimentere xD
    Lige hvad jeg havde brug for 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *